Torsdag 22 november 2011

Tåg kan njutas på många olika sätt
På vår dator har Kalle en egen ikon på skrivbordet.
Den använder han när han vill söka efter något på internet. Ikonen går till YouTube och har orden "Blixten Mcqueen svenska" skrivet i ämnesraden, redan när han klickar upp ikonen.
Man skulle kunna tro att han tycker att det är en begränsning att bara kunna titta på Blixten McQueen-filmer, men då tror man fel.
Han har inga som helst problem med att hitta det han söker - trots att han inte skriver en enda bokstav. 
Hur han gör har vi ingen aning om...

Idag, på eftermiddagen, var Kalle vid datorn.
Resten av familjen var i köket och höll på att göra julgodis.
- LENA ... kom ... jag visa dig ... jag äääälskar tåg ... göra den tårta tåg? sa han och ville att jag skulle komma och titta.
Han visade en amerikansk film om hur man kan baka en tågtårta. Filmen var upplagd av BettyCrocker.com och den var verkligen inspirerande. Kalle ville göra en likadan. 
Från Blixten McQueen hade han klickat sig vidare och hamnat på filmer för hur man bakar tårtor. :-)
Imorgon kommer han alldeles säkert att kunna klicka sig tillbaka till samma sida.

Vi ville ta reda på mer om Betty Crocker eftersom filmen hade nästan 400 000 visningar, så förstod vi att det är någon "kändis" i USA. Det var lite roligt att få reda på det som stod i Wikipedia:

Betty Crocker är en fiktiv hemmafru som skapades av företaget Washburn Crosby Company 1921. Företaget gick 1928 samman med flera andra och skapade General Mills och Crocker blev då en maskot för företaget. Med tiden blev Betty Crocker an amerikansk kulturikon.

Crocker skapades för att Ashburn Crosby fick många brev från kunder som ville ha råd om bakning.Företaget bestämde sig för att svara under namnet Betty Crocker. Betty valdes för att man tyckte det var ett trevligt kvinnonamn och Crocker från en tidigare chef, William Crocker. 1924 fick Betty Crocker en radioshow, Betty Crocker Cooking School of the Air och 1930 publicerades Crockers första kokbok. 1936 skapade artisten Neysa McMein ett porträtt av Betty Crocker.

Betty Crocker utsågs 1945 till USAs näst populäraste kvinna efter Eleanor Roosevelt. Skådespelerskan Adelaide Hawley Cumming porträtterade Betty Crocker 1949-1964 i tv-program och reklamfilmer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0