Torsdag 4 augusti 2011

Oanade möjligheter
Målmedvetna steg in till vänster bakom den svarta väggen. Guldtian låg säkert i den hårt knutna handen. Han visste att det var vår sista guldtia. Den, guldtian alltså, var en förutsättning för att den skulle starta. Flygplanssimulatorn i spelrummet, alltså!

Kalle hade blivit lovad att få prova flygspelet en sista gång. Han hade fått spela en gång igår och det hade han pratat om flera gånger. Han hade lyckats förklara för oss att han gärna ville få prova en gång till.

Han satte sig försiktigt tillrätta i den hårda stolen. Tian åkte in i myntinkastet. Maskinen började att ge ifrån sig nya ljud och ett flygplan kom fram. Kalle greppade både styrspaken framför sig och gasreglaget till vänster om sig. Han började att manövrera flygplanet som direkt reagerade. Han var alldeles uppslukad av det som hände på skärmen. Efter 2 minuter var allt över. "Game over" stod det över hela skärmen. Det roliga var slut.

Han tittade sig omkring i lokalen. Där var några barn till som spelade eller tittade på andra som spelade.
- Wow ... det är TOPPEN, utbrast Kalle plötsligt efter en sensationell upptäckt.
Han hade sett en pojke gå fram till en fyrkantig metallåda på väggen. Pojken hade lagt in en femtiolapp i metallådan och ut kom guldtior. Kalle kopplade direkt hur det hade gått till. Vilka möjligheter!
- Det är TOPPEN, sa han igen.
Han förklarade för oss att om man hade en kvadratpeng så kom det ut runda pengar. Toppen! Han var väldigt sugen att få "trolla" kvadratpengar till runda pengar.
Han fick en hundralapp som han la in i metallådan och ut kom 10 st guldtior som han snabbt skrapade ihop. Det var verkligen toppen!


Efter ett spel var han nöjd och bad inte om att få spela mer. 
Apropå det så väger nio guldtior i plånboken ganska mycket mer än en hundralapp! :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0