Onsdag 3 augusti 2011

Förtäckt fråga
Efter att ha utforskat familjens bostad för dagen – ett av de stora kryssningsfartygen på Östersjön – så hade vi satt oss ner en stund.

Vi hade varit på Sun Deck och lyssnat på trubaduren som sjöng covers. Vi hade sett hur landremsan blev mindre och mindre och till slut försvann helt och hållet. Kvar var himmel som mötte vatten. Solens strålar glittrade i det stilla vattnet.

Alldeles intill Sun Deck fanns en sauna med bubbelpool. Dit gick vi in och bara tittade hur det såg ut.
Vi fortsatte till butikerna som sålde taxfree och tittade runt. Många olika saker med Blixten McQueen fångade Kalles uppmärksamhet.
Vi åt mat i bufferestaurangen. Skål efter skål med olika delikatesser fint upplagda. Kalle hittade både strips, pannkakor och köttbullar. Perfekt!

Där satt vi alltså efter att ha utforskat färdigt. Med den fina utsikten i blickfånget satt vi och småpratade om allt möjligt. Som vanligt, så deltog inte Kalle i småpratet alls.
Plötsligt höjde han sin stämma.
- Du …hallå, sa han.
Eftersom det är så sällan han bryter en diskussion, så vände vi oss alla mot honom för att hjälpas åt att tolka vad han ville säga. Vi vet också att det brukar vara väl genomtänkt det han kommer att säga. Alla i familjen vet det undermedvetet, så vi stannade alla upp, för att lyssna vad han hade på hjärtat.
 Du … pappa … har du sett dina … badbyxor? sa Kalle riktat till pappa.

Länge, länge måste han ha funderat på hur han skulle kunna berätta för oss att han gärna skulle vilja gå till bastun och bubbelpoolen. För honom var det nog ett tydligt sätt att fråga. För oss andra blev det mer roligt. Det är besvärligt med det talade språket, att klura ut egna meningar som är tydliga och har rätt innebörd.
Vi får försöka utveckla tankeöverföring istället!

Tyvärr blev det inget bubbelbad, men lyckan var stor när han hittade ett McDonalds när vi var iland.
Dessutom gjorde den "ryska gumman" tummen upp, tillsammans med honom.
Dubbel lycka! :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0