Onsdag 10 augusti 2011

Hår-jakt
Vi har nog alla varit med om det. Det känns nästan inte alls, men det är sååå irriterande.
Vem det kommer från kan vara svårt att avgöra,men en snabbanalys kan göras utifrån färgen. Oftast är det i någon brun kulör. Ibland mer ljusgul och ibland mer åt det svarta hållet.
Känns nästan inte - irriterande - oftast brun??
Jo, ett hårstrå, som har lossnat från sin ägare och guppar omkring i poolen. Plötsligt börjar det att slingra sig runt fingrarna och sitter fast som om det vore fastklistrat.

Många personer med autism är väldigt känsliga för beröring av olika slag. En del upplever en vänlig klapp på armen eller kinden som väldigt obehaglig. Det kan nästan göra ont.
Som tur är har Kalle inte problem med beröring, men han har nog en mycket mer utvecklad känsel än vi andra i familjen.

Kalle och pappa var i vårt utebad. Vi andra i familjen hade precis också badat. Eftersom det är varmt i vattnet så är det lite mysigt att bada även om det är kyligt i luften.
Kalle fick ett hårstrå som slingrade sig runt fingrarna och bad om hjälp att ta bort det. Det är ju lite av en utmaning att få bort ett blött hårstrå från en blöt hand med en annan blöt hand, men med gemensamma krafter gick det.
Efter en kort stund var det dags för Kalle att be om hjälp igen - ännu ett hårstrå. Samma procedur, med lyckat resultat!
Efter kanske 10 hårstrån började pappa tycka att det var märkligt. Han började själv att aktivt försöka att hitta hårstrån genom att dra med handen vid vattenytan och försöka att känna efter. Inte ett enda!
Däremot fortsatte Kalle att hitta nya hårstrån ...

Kan det vara så att även om Kalle gillar beröring, så har han en mer känslig hud än vi andra? 

En mysig stund av beröring direkt mot huden. 
Hur upplever Kalle marsvinens hårstrån mot sin hud?
Nöjd är han i alla fall.

Handtorken på kundtoaletten på IKEA var rolig.
Blåsig beröring!
Kalle stannade länge, länge ...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0