Tisdag 21 september 2010

Slow-motion - fast-motion
På morgonen såg Kalle ett avsnitt av fåret Shaun. Avsnittet heter "Vindkraft".
Det är en ganska komplicerad historia om hur fåret Shaun råkar förstöra strömtillförseln till TV:n genom att hänga på vindkraftverkets blad.
Resultatet blir att sprinter-tävlingen som är på TV:n i programmet börjar gå i slow-motion. Plötsligt börjar löparna att backa - eller att hoppa fram- och tillbaka - eller att springa i fast-speed.
Kalle skrattar så att han kiknar.
Hela han är med i loppet. Han gör precis som i TV:n. Han rör sig i slow-motion för att plötsligt springa (på stället) det fortaste han kan. Han hoppar fram- och tillbaka.

Hela dagen idag har han haft med sig den här sekvensen. Som vi tänker oss, så har han en inbyggd dvd-spelare i huvudet och han tror att alla runt omkring honom "ser" samma som han.
Direkt när han kom till skolan ville han visa sina lärare. Han börjar röra sig i slow-motion. De tittar och försöker förstå, men Kalle ger inga ledtrådar. Jag försöker berätta lite ledtrådar så att de ska förstå lite. De hänger på direkt.

I matsalen "showade" han samma scener för de elever som stod i kö för att gå in i matsalen. Samtidigt som han rör sig så kiknar han av skratt. Det är så mysigt att höra honom.
På kvällen så gick vi in på svtplay.se och hittade det avsnittet som Kalle hade haft med sig hela dagen.
Vilken lycka!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0