Fredag 10 september 2010

En 1000-seger
Förra veckan på habiliteringen, kom vi i kontakt med uttrycket 1000-inlärning.
Det är ett program, utarbetat för tandläkare som arbetar med barn med autism. Det bygger på att man ska nöta in kunskap, inte 1000 gånger samma sak, men så många gånger som behövs. Programmet är väldigt pedagogiskt uppbyggt med små, små steg i taget för att barnet ska bekanta sig med den främmande miljön.

Jag har funderat mycket på uttrycket.
Inlärning - 1000 gånger.
Det stämmer så bra på Kalle. Många saker måste nötas och nötas. Till slut har han accepterat eller insett det vi har stött och blött, med honom. Ofta skyndar vi alldeles för fort och tycker att allt är så självklart.
Man vet ju aldrig när man kommer till gång nummer 1000. Det man försöker hjälpa Kalle med kanske man bara har gjort 994 gånger, men det vet man ju inte. Det är inget vi håller koll på, vi räknar inte i alla fall.

Mat är ju ett av de områden som vi har haft och har mycket jobb med. Det Kalle äter är inte så varierat. I skolan lever han på broccoli, majs, mjölk och falu rågrut. De har också börjat koka potatis till honom alla dagar.
Han mår ju bra, men det är lite begränsat.

Men...idag - den stora dagen -  vi kom till gång nummer 1000!
Kalle kan äta kyckling. Yes, yes, yes!
Han har ju intagit positionen "kycklingklubba" många gånger sista tiden, men vägrat att äta kyckling. Senast vi skrev om att vi försökte få Kalle att äta kyckling var 29 juli . Sen dess har vi provat flera gånger, men han har hela tiden vägrat.
Idag hade alltså tillfälle nummer 1000 kommit. Vilken seger. Han åt en fjärdedels kycklingfilé, utan att verka det minsta besvärad.
Yes, yes, yes!
 

PS: Vi är medvetna om att det helt plötsligt kan backa tillbaka till gång nummer 998. Då är det förhoppningsvis inte så långt tillbaka till tillfälle nummer 1000! DS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0