Måndag 18 oktober 2010

Kalle bagare
Kalle och Maja har bakat idag. Kalle är mycket fascinerad av att man genom att blanda ett antal olika saker kan få en smet som sen kan bli en kaka. Han gillar händelseförlopp med förvandlingsnummer. Ett annat exempel som han också är fascinerad av är larv - puppa - fjäril. Eller ägg - höna, ägg - fågel, ägg - krokodil, ägg - dinosaurie.

Om receptet är skrivet på Kalles språk, är det lätt som en plätt att baka.
Kalle och Maja börjar med att gå igenom receptet. De tar fram alla ingredienser. Kalle "läser" ingrediensen och går sen och hämtar den. Han är inte helt säker på var de ligger, men han försöker. Det enda han är 100% säker på är - äggen. Sockret letar han efter i frysen och mjölet i kylen, så lite vägledning behövs. Maja är så duktig på att vägleda honom, utan att ta över.

Nu är alla fem ingredienserna framme.
Att mäta upp och hälla i skålen är roligt. Kalle stryker bilderna med en penna allt eftersom de är avklarade.
Att blanda till smeten och att hälla upp den i formen är snabbt avklarat. 
Han bakar både hemma och i skolan efter recept på "sitt språk" (bilder), så han är ganska van.

Idag, kände han nog att det var dags att smaka på smeten för första gången, för han svarade ja på frågan om han ville smaka. Det är lite märkligt, men eftersom Kalle inte äter kakor, godis, glass, tårtor eller andra sötsaker så känns det roligt att han vill smaka. Ett steg i utvecklingen åt rätt håll, även om det inte är så nyttigt det han ville smaka på. Han till och med gillade smeten!
Smaka på kakan? ALDRIG i livet!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0