Tisdag 16 november 2010

Otålig längtan till skolan
Äntligen - idag redogjorde Kalle för sin skoldag, för första gången.
Han var mycket otålig när vi kom hem. Han kunde inte fort nog få upp mappen som ligger i hans ryggsäck. Han visste att i den fanns några papper som beskrev hans skoldag. Dem ville han visa.
- Han köpa lego - skolan, sa han.
- Gul bil, orange sopbil, jag räknar, 1 och 2, skolan, bygga, jag menar, Lego City, köpa, fortsatte han. Orden bara vällde fram i en okontrollerad ordning.
Som tur var så hade vi fått en "rapport" från skolan, så vi visste vad han hade gjort. De hade gått till stan och köpt lego, till skolan. Det var en Lego City-låda med olika fordon och tillbehör. i skolan hade de hunnit bygga ihop 2 av 8 påsar, så de ska fortsätta imorgon. Enligt Kalle. Vi får hoppas att det stämmer...
Hela kvällen bar han omkring på ett papper med bilder från dagen.

Han har tagit vår hand under kvällen, säkert 20 gånger, för att föra pekfingret under texten. Det betyder att vi ska läsa för honom. Om och om igen har vi läst samma 4 meningar. Han ler lika stort varje gång. Han njuter stort varje gång han minns den trevliga dagen!

När det var någon timme kvar till sängdags, gick han här och vankade fram och tillbaka. Vi frågade om han ville gå och lägga sig.
- Mmm, sa han och skuttade upp till pyjamas och tandborstning.
Han var så ivrig att få komma till skolan så han tyckte väl att det var lika bra att gå och lägga sig så att det kunde bli "imorgon" någon gång.
Kalle längtar som om det vore julafton imorgon...Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0