Torsdag 2 december 2010

Snopet snabbt!
Leksakskatalogerna är viktiga för Kalle. Ibland kommer han och ber oss att läsa en pratbubbla, en överskrift eller en text om någon leksak.
För oss här hemma är det perfekta tillfällen att ta fram papper och penna för att träna både att läsa och att skriva.
Vi satte oss vid matbordet med varsitt papper och varsin penna. Kalle bläddrade direkt fram till en sida och började att skriva av den. Naturligtvis var det en legosida - och naturligtvis var det godståget. Det är ju det tåget han så ofta pratar om att han önskar sig. Som en parantes kan vi berätta att det godståget är slut hos leverantören, trots att det är årets nyhet. Den ska visst komma in igen 13 december.

Han skrev under tystnad och mycket stor koncentration. Det var roligt att se när han kom till de tryckta a:na. De ser ju inte ut som de skrivna a:n som man lär sig att skriva med handskrift. Vi funderade om han skulle skriva det tryckta a:et eller det vanliga handskrivna. Det blev det tryckta!

När all text till godståget var färdigskrivet, då var Kalle klar. Han tog sitt papper och gick sin väg. Han ville inte mer. Kvar satt två snopna föräldrar som också hade varsitt papper att skriva på. Vi hade bara hunnit börja att skriva av några texter.
Situationen blev lite kul - där satt vi kvar och skrev av text från leksakskataloger, utan Kalle.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0