Fredag 30 oktober 2020

Den senaste tiden har det varit problem med Kalles vänstra hörapparat, som tjuter så fort han rör på huvudet. Idag fick har träffa läkare och audolog på sjukhuset. Läkaren "dammsög" vax i båda öronen. Han såg också att det var en inflammation och hål på trumhinnan på det vänstra örat, så han skrev ut antibiotika. Vi fick lämna den vänstra hörapparaten till audiologen som skulle kolla den. Han får ändå inte använda den på någon vecka. 

När vi kom hem blev Kalle allvarlig. 
- Kommer livet rinna ut ... dör jag? frågade han och syftade på att livet skulle kunna rinna ut genom hålet i trumhinnan. 
Vi försäkrade att han inte skulle dö. Han gick då och hämtade mobilen och visade ett klipp på YouTube. Av klippet förstod vi att han trodde att det var hans fel att det var hål på trumhinnan. Han brukar använda bomullstops!
(null)
(null)
(null)



Fredag 23 oktober 2020

Han var inte helt nöjd att behöva följa med till restaurang. Med mobilen i fickan följde han ändå lite motvilligt med. 

Som tur var fanns det en sak på menyn som han äter - högrevsburgare med pommes. 
Det blev lite roligt när han skulle välja läsk. Det brukar vara en lång process att välja smak, men idag svarade han innan frågan ens var ställd!
- Fanta ... fanta-stisk ... presenterar Halloween på TV! 
Han påverkas visst av reklam 😄
(null)


Måndag 19 oktober 2020

Idag skickade Kalle en Snapchat till oss alla i familjen. Bilden var på ett prov om miljö som han gjorde förra veckan och fick tillbaka idag. Det var riktigt glada nyheter: han hade fått 21 rätt av 24 möjliga! Så kul på två sätt:
- han fick så måååånga rätt 😄
- han skickade en snap, som han så sällan gör 😄 
(null)


Torsdag 15 oktober 2020

Nu är det två veckor sen det brann på Kalles skola. De har fortfarande inte fått komma tillbaka, utan undervisningen är i tillfälliga lokaler på en annan gymnasieskola. Allt är annorlunda! 
Något positivt med nya skolan är ändå att det finns ett biologiskt museum där. Idag fick de gå dit. Det fanns massor med uppstoppade djur, men det mest speciella var nog ett uppstoppat elefanthuvud på väggen! 
(null)


Fredag 9 oktober 2020

Kalles existensiella frågor har varit många de senaste dagarna. Idag knöt han ihop det på sitt sätt:
- Mamma, jag tycker om dig för att du födde mig 2002!
(null)



Onsdag 7 oktober 2020

Idag var Kalle inte sig lik. På förmiddagen var de på en teknikverkstad för ungdomar och fick designa tryck som skars ut i plast. Kalle var där utan att rita sina fina figurer. 
- Jag kan inte jobba, sa han tomt. 
Det blev i alla fall efter 3 timmar lektion en liten kub han hade ritat, utskuren i plast.

På kvällen var han inte heller sig lik. Plötsligt började han berätta att han igår hade sett en film på Youtube om en pojke som växte på nätterna. Hans armar och ben växte nån meter på nätterna och då blev han ett monster som gjorde hemska saker.
- Jag vill inte att mina armar och ben ska växa och att jag blir ett monster, sa han.
Lite senare frågade han om vi vilje byta ut honom till en snäll pojke. Är jag en dum pojke? 
Vi försäkrade honom såklart att han är vår allra bästa pojke och att vi aldrig i livet skulle byta ut honom. Aldrig!
Den lilla kuben i plast blev en prydnad på mobilen! 
(null)
(null)



Söndag 4 oktober 2020

Idag var Kalle på bio med sin kontaktperson Henrik. De såg filmen Trolls 2, som hade premiär i fredags. När han fick frågan vilken läsk han ville ha på bion, satte han upp båda händerna samtidigt, det blev som en rebus. Det ena handen tecknade siffran 7 och den andra pekade uppåt. 7 + upp = 7up, såklart!
(null)


Fredag 2 oktober 2020

Igår brann det i en toalett på tredje våningen på Kalles skola. Eftersom stora delar av skolan blev rökskadad och elen slogs ut så var allundervisning  inställd idag. Det var inga som helst problem att acceptera ledigheten. Kalle fick frågan om hur det kändes att vara ledig när det egentligen skulle vara skola. Kalle svarade med "hängslen och livrem" på två språk. Han svarade "tråkigt" på teckenspråk och "roligt" med munnen. Genialt! 
(null)


RSS 2.0