Onsdag 12 december 2018

Idag var det öppet hus i Kalles klass. Vi familjer fick titta på saker våra barn gjort och blev bjudna på fika eleverna bakat. Kalle visade stolt upp ett rum han hade gjort med lite hjälp. Det var tillräckligt fint för att inte ge bort i julklapp - han ville behålla det själv.

Tre lussebullar och en pepparkaka fikade han. Det måste vara hela hans fikaranson för flera månader, han som oftast tackar nej till fikabröd!
(null)


Tisdag 11 december 2018

Det är alltid lika kul att höra hur Kalle formulerar meningen, när han ska tacka för maten. Idag sa han:
- Tack för en halv potatis, träd och höna!
Det han åt var hälften av den stekta potatisen, broccoli och kycklingfilé. Samma, men på olika sätt!

Igår hade han ingen koll på vad en stjärngosse är. Idag ritade han den här med några snabba streck:
(null)


Måndag 10 december 2018

Vad tokigt det kan bli! När Kalle satt vid matbordet såg det ut som adventsstjärnan stod på hans huvud.
- Du är en stjärngosse! tecknade vi till honom.
Han svarade med tal, kanske för att kolla om han uppfattat tecknen rätt.
- Va ... är jag en stjärnman?
Gosse, man eller pojke tecknas lika, så det kan vara klurigt att uppfatta rätt! 😊
(null)


Söndag 9 december 2018

Plötsligt händer det! Vi fick oväntat besök! Besöket hade plockat ihop en påse med Kalle Anka-tidningar. Kalle såg så förvånad ut när han fick påsen, drog upp tidningarna med förväntan, tvärvände och gick upp för att läsa på en gång! Han får aldrig nog av sin namne!
(null)
(null)
(null)


Lördag 8 december 2018

Ikväll var vi hemma hos familjen som har taxen Hasse, som  i ibland är hundvakt åt. Kalle hittade bästa fåtöljen och fick en Kalle Anka-pocket. Hasse ville inte stanna i Kalles knä.
(null)
Under kvällen läste Kalle ut hela pocket-boken. Det var speciellt en sida han gillade mycket. Det var Björnligans släktingar med alla möjliga nationaliteter. Det allra bästa var att det fanns en stor karta på väggen. Flera gånger under kvällen pekade han ut länderna där Björnligans släktingar bodde. Tyskland, Kina, Ryssland, Japan, Mexiko, Grönland, Frankrike och några till. En bra geografi-lektion på egen hand!
(null)
(null)
(null)


Fredag 7 december 2018

Snö! Vitt! Vinter!
- Visst är det mysigt med snö? frågade vi.
- Nej! sa Kalle helt kort. 
Det är verkligen inte hans favoritårstid!
- Det är rätt ... det ÄR vinter, fortsatte han.
December=vintermånad=ska vara snö.
Det trista är att snön nog är borta till imorgon!
(null)


Torsdag 6 december 2018

Årets önskelista är en utmaning för oss. Den sista saken på listan är retro handkontroller till Nintendo Switch. Utmaningen är att de inte säljs i Sverige och att de säljatartas i december i USA om man är med i Nintendoklubben. Tur att han kunde skriva om sin önskelista! 😄
(null)
(null)


Onsdag 5 december 2018

Efter kvällsmaten öppnar Kalle dagens lucka på chokladkalendern. Han skulle ALDRIG öppna den före maten. Det är en av alla hans egna regler.

- Är det choklad eller är det ett tåg, frågade vi när han öppnat dagens lucka. En knasig fråga där båda svaren skulle kunna vara rätt.
- Det ör ett tåg! svarade Kalle bestämt. Han sa att det är choklad bakom alla luckor, men bara ett tåg så därför var det ett tåg. Så kan man tänka!
(null)
(null)


Tisdag 4 december 2018

Nu prickar vi av färdigheter på löpande band. Överhandsknop i söndags och knyta skosnören idag! 😄
(null)
(null)
(null)
(null)Måndag 3 december 2018

Varje gång den ena hörapparatens batteri tar slut, men inte den andra, har det blivit konflikter med Kalle. Han har vägrat byta batteri i bara en hörapparat. Han har inte heller kunnat byta i båda innan båda är slut. Återvändsgränd minst sagt!

Idag kom han och såg ganska nöjd ut när han berättade att det ena batteriet var slut och att han ändå tänkte byta i båda. Han hade förlikat sig med tanken!
- Tack och lov ... jag blev inte ens arg! sa han glatt.
_________
Idag "byggde" han ett hus i skolan. Perfekt krypin!
(null)

(null)


Söndag 2 december 2018

Idag hjälptes vi åt att fixa snören på 50 talgbollar till fåglarna, som vi ska hänga upp i utegranen. Kalle var med och trädde i de röda snörena och gjorde knutar. Två gånger visade jag honom hur man gör en överhandsknop, sen provade han själv. Han var superkoncentrerad och lyckades efter många försök få till en knut, även om den kanske inte satt så att bollen går att hänga upp. Han gjorde fem bollar, när jag gjorde 45. Det var svårt, men han gav inte upp!
(null)
(null)
(null)


Lördag 1 december 2018

Ibland lyckas vi få Kalle att våga smaka för honom nya saker. Idag köpte Maja varm choklad. Efter mycket övertalning lyckades hon få Kalle att våga smaka. 
- Va ... det smakar som choklad! utbrast han förvånad. Det fick godkänt!
(null)
Resten av bilresan "stängde" han ner och sov!
(null)
Det blev mer choklad idag. Första dagen på årets chokladkalender.
(null)


Fredag 30 november 2018

Hela familjen var hemma ganska tidigt idag. Lyxigt att kunna ta en eftermiddagsfika tillsammans. Vi såg hur Kalle höll upp sin läskburk i luften, kikade med ena ögat och skrattade själv åt det han gjorde.
- Jag ger Rosie, förklarade han.
Man kan roa sig på många sätt!
(null)


RSS 2.0