Torsdag 3 september 2015

Kraftansträngning
Visste du att spindlar också går i skolan?
Idag när vi kom fram till skolgården hittade vi flera fina spindelnät. Flera av bänkarna var prydda med välformade nät som vi studerade. Kalle konstaterade att spindlar också går i skolan och att de gör det på samma skola som han.

Idag blev det en konflikt mellan Kalle och alla "måsten" i skolan. Strax före lunch blev det inte riktigt som han ville och allt blev lite upp-och-ner. Det var inget allvarligt, det gick att lösa, men det påverkade Kalle ordentligt. Han kom till lunchen en halvtimme sent, men sen var allt som vanligt. Lärarna sa att han hade jobbat på som vanligt.
Skönt att han kunde släppa det, så länge han var kvar i skolan.
Av erfarenhet så vet vi att de gånger han kommer hem, går och lägger sig i soffan och somnar som en stock på ett par minuter, så har det varit något som har hänt innan och som har tagit rejält på hans ork. Han brukar aldrig somna på eftermiddagarna, han vill förresten aldrig gå och lägga sig ens om det är sent på kvällen.
Idag hann han knappt komma hem, förrän han sov i soffan.
 
När han vaknade hade vi en pratstund om det som hänt. Kalle gillar inte frågor och svar - det är så svårt att komma på svaren. Efter en stund bestämde vi att vi hade pratat klart och att vi skulle glömma det som hade hänt.
- Tack, sa han med eftertryck och böjde sig fram för en ge mig en kram.
Han var väldigt lättad att få glömma bort det, mungiporna åkte direkt upp och allt blev som vanligt igen. Skönt!
 
Sovstund i soffan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0