Torsdag 23 juli 2015

Besök på Hörselvården
Idag var Kalle på ett återbesök till hans audionom Viktoria på Hörselvården. För ungefär en månad sen fick han helt nya hörapparater och hon ville se hur det hade gått. De nya apparaterna har en helt annan teknik och beter sig så annorlunda mot de gamla att Kalle har haft svårt att acceptera dem. Vi har försökt vänja honom vid dem, men han har känt obehag när han har haft dem.
Med de gamla i öronen och de nya i sina små lådor gick vi till sjukhuset. Kalle var inte så munter, han ville inte gå dit.
 
När vi väl var där så gick det jättebra. Han behövde inte sätta i de nya apparaterna utan istället fick han sina gamla apparater inställda så att han ska kunna höra bättre. De nya apparaterna, som han inte vill använda, ställde hon om så att de ger honom en lite sämre hörsel. Vi tänker att han kanske kan acceptera dem då, kanske skillnaden inte är lika stor mot de gamla då. Anledningen att de ska bytas ut är att den modell han har, är så gammal att det är svårt att hitta reservdelar när de går sönder.
 
När audionomen ställde in de nya apparaterna gick Kalle till whiteboardtavlan och tog den gröna pennan (han borde nog tagit den röda när han ritade det han ritade):
Kommunikation på whiteboardtavlan brukar fungera väldigt bra. Jag frågade "Vad ska vi göra sen". Kalle tog en röd penna och svarade med att rita en iPad. Han ville hem och surfa iPad.
Vi turades om att skriva några gånger. Kalle använde förkortningar som svar på mina frågor.
Y = yes och N = no.
Här är vi nästan klara och på väg att gå. Kalle packade ner alla hörapparater i de två lådorna och var noga med att få med sig dem när vi gick.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0