Onsdag 23 oktober 2013

Ord-låda
Att vara hemma med Kalle en hel kväll, innebär ofta att man inte pratar så mycket alls. Han har sällan något han vill prata om och ställer vi någon fråga så får vi korta svar eller inga alls.
Att prata är ingen favoritsyssla.
Ofta skulle vi vilja veta vad han tänker på. Ibland kan han börja skratta rakt ut utan att vi förstår varför. Antagligen tänker han på något roligt som han inte har någon lust att berätta om.
 
Vi har två bra ställen här hemma som vi kan ta honom till om vi vill få veta vad han tänker på.
Det ena stället är whiteboardtavlan i hans rum. Går vi dit och lägger fram en penna så brukar det lossna med både ord och bilder på tavlan.
Det andra stället är duschen. Varenda gång han duschar så skriver han ord eller ritar enkla bilder i imman på duschväggen.
Ikväll fick vi i all fall klart för oss att han tänkte på Minecraft och Tiger, Nalle Puhs kompis, när han började att skriva i imman på duschväggen.
 
Synd att duschkabinen är svår att bära omkring på, eftersom det är den allra bästa platsen att få veta vad han tänker på. ;-)

Kommentarer
Postat av: Louise

Jag har läst lite nedåt här en stund. Det känns redan som om jag gillar Kalle och dig som så fint beskriver det vardagliga. Jag lever också med autism nära och det är fint att läsa om den vardagen hos andra. Tack!

Svar: Tusen tack, det är lika roligt varje gång någon hittar hit och tycker att det är värt att läsa. Det gäller att hitta det positiva i vardagen, för det finns där fast det ibland kan vara svårt att se. Ha en bra dag! / Lena
None None

2013-10-24 @ 21:32:18
URL: http://brorsornabus.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0