Söndag 1 april 2012

Trasig mat
Kalles mamma är bra på mycket, men hon har en svaghet. Hon är usel på att steka pannkakor.
De blir för ljusa, för mörka, för små, för tjocka, ojämnt stekta eller så spricker de när de lyfts upp från stekpannan.
Kalle accepterar de flesta defekterna, han ÄLSKAR pannkakor (som han säger själv).

Det är en speciell procedur innan det går att börja äta första tuggan på en pannkaka.
Först ska den rullas ut så att den ligger helt slät mitt på tallriken.
Sen ska sylten bres ut på pannkakan. Den måste vara täckt med sylt över HELA pannkakan, ändå ut till kanterna. 
När sylten är klar, ska pannkakan rullas ihop till en rulle.
Till sist ska rullen skäras i centimetertjocka bitar, lagom stora tuggor.

Defekta pannkakor slinker ner utan problem, så länge de inte är trasiga och spricker. Där går gränsen.
Eller som Kalle uttryckte det, innan han slutade äta av den:
- Ååå ... den är PINSAM!

Här är Kalle 6 år och hjälper till med gräddningen av plättar.
Det skulle kunna lösa problemet med defekta pannkakor - lära upp Kalle till förste pannkaksgräddare! ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0