Tisdag 8 mars 2011
Semla i delar
Eftersom det idag är fettisdag, så har vi gjort egna semlor.
Kalle äter inte semlor. Vi tänkte att vi skulle fråga honom om det fanns någon del av semlan som han ville smaka.
På köksbänken radade vi upp de olika beståndsdelarna och frågade Kalle vilka delar han ville ha i sin semla.
Det var:
- släta vetebullar, som Kalle hade varit med och bakat.
- mandelmassa
- vispad grädde
- florsocker
Kalle tittade på delarna till de blivande semlorna.
- Inte den, sa han och pekade på de släta vetebullarna.
- Inte den, sa han och pekade på mandelmassan. Han gillar faktiskt mazariner och i dem finns mandelmassa, men de ser ju inte ut som mandelmassa.
- Den, sa han och pekade på den vispade grädden.
- Inte den, sa han och pekade på florsockret.
Alltså gjorde vi en egen liten semla åt Kalle, när vi la ihop semlorna.
På ett litet fat la vi en klick med vispad grädde. Det var det enda han sa att han ville ha.
När vi dukade fram semlorna och hans lilla fat med vispad grädde tog han en tesked och smakade. Det räckte för honom.
- Han vill inte grädde, sa han och sköt bort fatet.
De ser fina ut:-) / Brorsan
De ser goda ut:-) / Brorsan
De ser goda ut!
Jo, de var små, men naggande goda. En guldkant på vardagen! Det bästa när man gör egna är att man kan överdosera mandelmassan som vi alla gillar. ;-)