Tisdag 4 januari 2011

Från darriga ben till motorcykel-ben
I drygt två månader har vi haft en sparkcykel inne. Egentligen passar det ju inte att ha sparkcykel inomhus, vi vet, men syftet har varit att träna Kalles balans under vintern.
Vi tänker att om han tränar att hålla balansen samtidigt som han rullar så kanske han kan lära sig att cykla vanlig tvåhjulig cykel till våren.
För 4-5 år sen ville han lära sig att cykla, men gav upp efter ett par försök - det var inget för honom. Han har inte varit intresserad av att lära sig att cykla efter det.

De första dagarna med sparkcykeln inne, för två månader sen, var lite som Bambi på hal is. Kalle sparkade försiktigt en liten spark och satte snabbt ner foten igen och stannade farten. Han har sparkat sparkcykel en del ute, men inne är det ju inte samma raksträckor som det är ute på gatan.
Inne måste man ju hela tiden parera för väggar, möbler - och inte minst rörliga familjemedlemmar.

Nu, två månader senare, är det en helt annan kille som sparkar runt. Han tar ordentligt sats och sätter upp "spark-benet" bakom det andra och glider runt ett halvt varv på bottenvåningen.
Eller så sparkar och sparkar han så farten blir hög. Han har en otrolig precision och är beredd att parera för plötsliga hinder (som familjemedlemmar!).

Han kan också byta håll, så att han istället sparkar med vänster fot. Det var helt omöjligt i början. Då kunde han bara åka med höger fot som "sparkfot".

Han känner nog själv att han börjar behärska sparkcykeln, för nu har han börjat att kalla den för motorcykel. När han sparkar runt så gör han ljudeffekter, så att det låter som en motorcykel.
Vi håller tummarna för att han ska ha nytta av sin nya "balanskunskap"!

Kommentarer
Postat av: Helena i Ljungsbro

Vet ni hur bra rumpträning det är? Man blir heeeelt slut i skinkorna efter ett par kilometer!

2011-01-04 @ 22:51:27
Postat av: Lena

Hihi, vassa armbågar har man ju hört talas om, men ...

2011-01-05 @ 09:45:06
URL: http://kallesdagbok.blogg.se/
Postat av: annika

Tänk även på glädjen att lära sig något nytt!! Jätte kul!

2011-01-05 @ 13:43:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0